sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Grand Canyon

Wigwam Motel ei tarjoa aamupalaa, joten olimme jo aamukahdeksalta liikkeellä. Ajoimme reilut 50 kilometriä, tankkasimmekin välissä ja pysähdyimme Winslow'ssa syömään aamiaista hienoon "The Turquoise Room" -ravintolaan.


Vastapuristettu appelsiinimehu, ravintolan oma kahvi ja valitsemani "The Boilerman" olivat kaivattua vaihtelua kertakäyttöasioihin ja pikapuuroihin. Sattumalta ravintola oli hotellin ravintola ja La Posada -hotellillakin on historia... (kuten Wigwamilläkin)


Matka jatkui päätietä ja seuraava tauko oli Vaahterakanjonilla. Sieltä pieni pätkä vanhaa 66:tta ja keulat kohti pohjoista. Puuskainen ja voimakas tuuli teki ajamisesta odottamatonta. Viimeinen tauko ennen kääntymistä tielle 64.
64:llä maisemat alkoivat nopeati muuttua ja näkökenttään ilmestyi kanjoneita. Muutaman kuvaustauon jälkeen olimme Grand Canyon National Parkin portilla ja pääsimme nauttimaan kansallispuistojen ilmaisesta viikosta eli pääsymaksutta sisään.


Desert View'llä vietimme vajaan tunnin. Matka jatkui kanjonin eteläreunaa pitkin ja pysähdyimme lähes kaikille näköalapaikoille, joita olikin ihan riittävästi.
Lopulta olimme kaikki vierailijakeskuksessa tien toisessa päässä. Siellä nautimme vielä viimeiset näköalat.
Ajoimme suoraa tietä bensa-aseman kautta suoraan hotellille, suihkuun ja syömään vastapäiseen ravintolaan, jonka ruoasta ryhmä piti ainakin kehuista päätellen. Americas Best Value Inn hoiti majoittautumisen todella nopeasti. Myös sijainti on erinomainen ja henkilökunta eli yksi nuori tyttö on iloinen, fiksu ja avulias.


Lopuksi nautimme kevyen illallisen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti