keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kuolemanlaakso

Viimeisen yön Las Vegasissa tuhosi 4.30 aamuyöllä tullut palohälytys. Huoneessa sai olla, mutta ujellus ja ohjeita antava naisääni toistivat viestiä tauotta. Kun vaara lopulta oli ohi toisti samainen naisääni asiaa ainakin kymmen kertaa. Sain uudestaan unta vasta kuuden jälkeen.
7.30 olimmekin jo hotellin buffet-aamiaisella ja yhdeksältä jo pyörien päällä. Olimme saapuneet hotellille etelästä Strippiä pitkin, joten oli luontevaa lähteä pois Strippiä pitkin pohjoiseen. Hiukan ennen Stratosphereä käännyimme motarille.
Jotenkin, siis hienosti, ryhmä pysyi kasassa moottoritieramppien spagetissa jota jatkui parikymmentä mailia. Lopulta olimme tiellä 95 pohjoiseen.


Beattyssä nautimme maukkaat oluet paikallisessa saluunassa.


Beattystä jatkoimme Rhyolite aavekaupunkiin, jossa ihmettelimme pulloista tehtyä taloa ja omintakeista museota.


Seuraavaksi alkoi laskeutuminen Kuolemanlaaksoon. Ilma lämpeni metri metriltä ja kuumimmillaan hipoi neljääkymmentä Celsius-astetta vaikka sää oli pilvinen.
Furnance Creekissä maksoimme kansallispuistomaksun ja nautimme oluet. Moista keidasta on syytä tukea.


Sieltä matka jatkui Artist Driven kautta Badwaterille. Badwater on 85,5 metriä merenpinnan alapuolella – maailman alhaisin paikka. Se on suolajärven pohjimmaisin kohta, jossa oli jopa hiukan vettä.


Badwaterin jälkeen oli pitkä matka ensin suolajärven vieressä, sitten vuoria ylös ja vuoria alas, kunnes olimme jälleen isommalla tiellä ja bensa-asemalla. Maisemat olivat vaikuttavia ja me uupuneita.


Matka jatkui vielä tunnin isompaa tietä. Pidimme Bakerissa kauppatauon. Viimeinen tunti oli valtatietä, mutta haasteena oli kovahhko vastatuuli, joka heitteli meitä erityisesti rekkaautoja ohiteltaessa. Ainakin pysyimme hereillä.
Hotellilla olimme sen verran myöhään, että päivälliseksi valikoitui pizza. "Route 66 Pizza Palace" oli sekin menossa kiinni, mutta he myivät meille mukaan noin 21 pizzaa. Odotimme pizzoja alle puoli tuntia, joten sanoisin pizzerian suoritusta melkoisen hyväksi.
Maukkaat pehmeäpohjaiset pizzat pistimme poskeemme hotellin aamiaisaulassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti